Som una associació creada el 2013 amb l'objectiu de divulgar l'ofici i la tècnica de la pedra en sec, transmetre aquest coneixement i compartir la cura d'aquest llegat comú a través d'accions de conservació en espais d'ús públic i amb participació de la gent.

Qui som? Els nostres valors

Som una iniciativa independent formada per gent diversa, tant  professionals de la pedra com persones de diferents disciplines (arqueologia, geologia, ensenyament, etc.) interessades per la pedra en sec i amb ganes i il·lusió de fer coses i compartir-les.

 

Cerquem vies d’acció col·lectiva per a la conservació dels paisatges de la pedra en sec i fomentar la participació de segments cada vegada més amplis de la societat.

 

Els nostres valors són:

 

La defensa i preservació del patrimoni

La participació

L’educació

El diàleg

El coneixement

El pacifisme

Què fem?

Des dels inicis hem realitzat una trentena d’accions entre cursos i tallers de pedra en sec per a públic en general, tallers per a joves, jornades de voluntariat, xerrades i tallers a centres educatius i estades internacionals. (Veure pestanya Àrees)

Com ens financiem?

A través de les quotes dels socis i sòcies, amb acords amb ajuntaments i a través de  convocatòries d’ajuts.

ÀREES

Formació pràctica

Realitzem tallers i cursos de pedra en sec dirigits al públic en general que tenen l’objectiu de participar en la restauració d’elements etnològics a espais d’ús públic aprenent els principis bàsics de la tècnica.

 

-T’interessa aprendre per a poder restaurar les teves parets?

-Vols viure una experiència de conservació col·lectiva i de convivència?

-T’agradaria apropar-te a l’ofici i aquesta tècnica tradicional?

-Vols fer un bon berenar de sobrassada casolana?

-Tens ganes de posar la teva pedra i descobrir un entorn singular?

 

Consulta les properes activitats a les nostres xarxes o contacta’ns

Àrea educativa

A Més que Pedra, fa temps que volem apropar aquesta tècnica al mon educatiu. Actualment organitzem activitats i tallers amb alumnat de secundària a través d’un acord amb el Camp d’Aprenentatge d’Orient i dins de programes d’Aprenentatge-Servei.

 

-Vols implicar la teva aula en la preservació del patrimoni?

-Vols fomentar el treball en equip descobrint aquesta tècnica sostenible?

 

Ens adaptem a les vostres necessitats i podem organitzar activitats segons el vostre interès.

Àrea internacional

Des del 2018 organitzem una Estada Internacional de Pedra en Sec a la finca pública de Ca Ses Monges a Santa Maria del Camí. Durant una setmana, acollim voluntaris i voluntàries de 18 a 99 anys, vinguts de diferents països, regions o indrets de Mallorca, i compartim uns dies de convivència restaurant els marges de la finca i descobrint el món de la pedra en sec a la nostra illa.

 

-Vols descobrir les pedres d’aquí i l’estil de paredar mallorquí?

-T’apuntes a conèixer aquest paisatge i al seu patrimoni etnològic i posar-hi la teva pedra?

-T’agradaria viure una experiència d’intercanvi cultural i intergeneracional?

 

 

Formem part de la xarxa de l’Associació francesa Rempart, dedicada a la preservació del patrimoni mitjançant accions de voluntariat i participem en el programa Erasmus + Volunteers for Heritage que han impulsat i que ens permet compartir experiències amb associacions d’arreu Europa i acompanyar voluntaris locals a estades a l’estranger. 

 

-T’animes a participar a projectes col·lectius i conèixer gent? I a descobrir tècniques i projectes a altres indrets?

 

 

Contacta’ns i t’explicarem els projectes en curs.

Custòdia del Territori

Treballem per la CT amb un acord  a tres bandes amb el Camp d’Aprenentatge d’Orient i la Finca de Son Bernadàs, a Orient (Bunyola), on desenvolupem accions de manteniment i restauració d’elements de pedra en sec en el tram de la Ruta de la Pedra en sec (GR221) que travessa la finca.

Voluntariat

Cada any organitzem una Jornada de Voluntariat oberta a tothom, la nostra “Acció per la pedra en sec” on cerquem crear un espai de trobada amb la gent tot fent una acció concreta de restauració d’un espai públic.

 

També participem en jornades de voluntariat d’altres entitats com la Setmana de la Custòdia del Territori a les Illes Balears.

 

Tot i que la dimensió d’aprenentatge és sempre present, totes les nostres accions (tallers, cursos, etc) comporten una implicació i una participació col·lectiva en el manteniment del llegat públic i comú. 

 

Apunta’t i posa la teva pedra ! Junts mantenim el patrimoni !